9-11-2020

Dinsdagavond is in de persconferentie gezegd dat het aantal coronabesmettingen in Nederland daalt. Gelukkig maar. Om de zorg te ontlasten, neemt het kabinet wel extra maatregelen vanaf 4 november 22.00 uur t/m 18 november aanstaande. De huidige gedeeltelijke lockdown wordt daarmee verzwaard. Na 18 november gelden de regels van 14 oktober weer. Alle extra maatregelen staan op de website van de rijksoverheid. Wat betekenen de extra maatregelen voor onze leerlingen en onze school?

Mondkapjes

Op Rijksoverheid.nl staat bij de extra maatregelen: In het voorgezet onderwijs (vo), mbo en hoger onderwijs (ho) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.

Het dragen van het mondkapje op school is tot en met 18 november verplicht. Als school houden we ons aan deze maatregel. We verzoeken de leerlingen nogmaals om een mondkapje te dragen op school en ook op deze manier bij te dragen aan de strijd tegen het coronavirus. Buiten de lessen draag je voortaan een mondkapje. Onze collega’s zullen leerlingen hierop aanspreken. Heb je geen mondkapje bij je, dan koop je er een voor 1 euro op school.

Sporten

Onze gymlessen gaan door. De strengere maatregelen voor sporten gelden niet in een onderwijssituatie.

Hygiëneregels

We blijven erop hameren: was of desinfecteer je handen regelmatig, bewaar 1,5 meter afstand tot volwassenen, hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog, draag je mondkapje op de bovenstaande plaatsen. Heel belangrijk: blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Gebruik de beslisboom om te zien wat je moet doen als een gezinslid/huisgenoot corona heeft. Ziekmelden kan telefonisch tussen 8:00 en 8:30 uur, 045-5258616.

Blijf gezond

De meeste leerlingen houden zich goed aan de regels en daar zijn we heel blij mee. We zorgen zo voor elkaar en beschermen de mensen met een zwakkere gezondheid. Maar we moeten ook volhouden voor alle mensen in de zorg die elke dag keihard werken om iedereen zo snel mogelijk beter te maken. Alweer!
De extra maatregelen zijn er ook om onze school zo lang mogelijk open te houden voor alle leerlingen. We rekenen op jullie! Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Diana Kusters

Locatiedirecteur Compass