1-3-2020

Algemeen

We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de regionale GGD (Limburg-Noord en Limburg-Zuid) en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Via deze websites kan iedereen nieuws en informatie lezen over het coronavirus. Voor de grensregio’s gelden er momenteel geen andere of extra maatregelen.

Volgens het RIVM hoeven we niet anders te handelen dan bij een gewone griep. Hierbij is het belangrijk om aandacht te hebben voor de hygiëne. De handen zijn bij virusbesmettingen de belangrijkste bron: was regelmatig de handen met zeep en onder stromend water. Nies/hoest in de binnenkant van de elleboog en niet in de handen.

Collega’s en leerlingen die wonen in een gebied waar het coronavirus is vastgesteld (bijvoorbeeld in Duitsland) kunnen gewoon naar school komen. Krijgen zij gezondheidsklachten, dan melden zij zich bij de eigen huisarts. We adviseren hen om het advies van de Duitse GGD van Kreis Heinsberg te volgen.

Uitwisseling

De uitwisseling op dinsdag 3 maart van klas 2 met de Leonardo da Vinci Gesamtschule in Hückelhoven zal niet doorgaan. De leerlingen krijgen een alternatief programma.

Terug van vakantie

Leerlingen die terugkomen uit gebieden waar het coronavirus is vastgesteld kunnen als er geen gezondheidsklachten zijn gewoon naar school komen. Ontwikkelen zich binnen twee weken gezondheidsklachten (koorts in combinatie met luchtwegklachten, hoesten)? Zij kunnen zich bij de eigen huisarts melden.