Hieronder filmpjes die de afgelopen jaren gemaakt zijn volgens de visie van Compass.

Vraag- & antwoorduitzending Compass!

Onbewoond eiland

Onze leerlingen worden opgeleid voor banen die nu wellicht nog niet bestaan. In deze snel veranderende wereld willen wij leerlingen vaardigheden meegeven waarmee zij hierop zijn voorbereid. Een van deze vaardigheden is het denken buiten de standaard patronen. Oftewel, out of the box denken.

Creativiteit

Creatief denken is één van de vaardigheden die we graag bij leerlingen willen stimuleren. Het is een vaardigheid die niet alleen tot uiting komt in de creatieve (kunst) vakken. Iemand die creatief is laat vooral zijn of haar verbeeldingskracht zien: je bent in staat iets te zien dat er nog niet is en je bent in staat om je eigen ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren.

Ontdekken & Ervaren

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen van nature nieuwgierig is en het meeste leert door te ontdekken en ervaren. Door leerlingen uit te dagen om de wereld actief te onderzoeken beklijft het geleerde het beste en behalen we het hoogste rendement.

Inspiratie

Inspiratiemomenten zijn bedoeld om leerlingen uit te dagen, vragen te stellen, stelling te nemen, iets nieuws te ontdekken en tot nieuwe inzichten te komen.

Iedere week zal er een inspiratiemoment zijn waarin we het verlangen naar groei bij leerlingen willen stimuleren. Daarom is er hier ruimte voor eigen vragen en kunnen ze hiermee aan de slag.

Wat is jouw vraag vanuit het thema Vrijheid?